De vijf beste redenen om Limoncello Spritz te drinken

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 20:44

Natuurlijk is Limoncello puur drinken heerlijk, bijvoorbeeld na een maaltijd met vrienden. Maar Limoncello di Mallorca bevat wél 30% alcohol. Voor veel mensen is dat wat veel voor overdag. En onze mening is dat het leven te kort is om alleen ‘s-avonds Limoncello te drinken!  Limoncello di Mallorca is ontzettend lekker in een mix. Lekker bij de lunch, op het terras, op het strand of op een feestje. Onze favoriet is Limoncello Spritz. Hier de vijf beste redenen om van deze cocktail te genieten.

 

1 Heerlijk Fris

Dat Limoncello helemaal hip is op de meest exclusieve badplaatsen rondom de Middellandse Zee is niet voor niets. Op het strand met 35graden smaakt een glas rode wijn gewoon een stuk minder dan de allerfriste cocktail!  De munt, citroen en het ijs maken Limoncello Spritz de absolute strandtopper.  Op de eilanden Ibiza en Mallorca is deze cocktail met een enorme opmars bezig.

 

2 Je bepaalt zelf het alcoholpercentage

Bij Limoncello Spritz bepaal je zelf de verhoudingen. Wat minder Cava, wat meer Limoncello, wat minder ijs, wat meer citroensap of wat meer mineraalwater. In iedere verhouding is Limoncello Spritz een heerlijke drank! Als je de Cava weglaat, een klein scheutje Limoncello gebruikt en wat extra citroensap toevoegt kan je zelfs een heerlijke cocktail maken met slechts een paar procent alcohol.

 

3 Maak de blits op een feestje

Maak de cocktails zo mooi als je zelf wil. Het kan niet gek genoeg zijn. Gebruik grote glazen op een voet een blaadje basilicum of munt, felgekleurde rietjes en veel, heel veel ijsklonten. Extra feestelijk is als je als garnering bijvoorbeeld een framboos, stukje sinaasappel, aardbei, citroen en een druif op een prikkertje doet en een nacht in de vriezer laat liggen. Makkelijk te maken en je Limoncello Spritz ziet er geweldig uit!

 

4 Dorstlessend

De frisse zuren van citroen maken alle citroendranken uitstekende dorstlessers. Voeg daar nog munt, ijsblokjes en mineraalwater aan toe en je hebt de ideale dorstlessende combinatie. Dankzij de geconcentreerde smaak van Limoncello di Mallorca blijft de karakteristieke smaak van Limoncello ook in Limoncello Spritz uitstekend overeind!

 

5 Makkelijk zelf te maken

Geen moeilijke recepten, geen moeilijk vindbare ingrediënten en geen blender of shaker nodig. Veel zal je al in huis hebben, de rest is bij iedere supermarkt te koop. Binnen een minuut heb je deze cocktail klaar. Als je wil weten hoe je dit zelf maakt ga naar het recept van Limoncello Spritz op onze website.

 

Heb je zelf nog leuke ideeën of tips. Of wil je laten weten hoe het maken is gegaan. Wij vinden het leuk als je een reactie op onze site achterlaat!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.